1. jul, 2021

Loslaten

Voordat ik begin met het spiegelen met de paarden bespreek ik altijd eerst hoe de vorige sessie heeft nagewerkt en of het doel wat de cliƫnt gesteld had bereikt is. Na een gesprek en soms uitleg van theorie bedenkt iedereen een nieuw stappenplan. Daarna gaan we de bak in om te onderzoeken wat ons gevoel verteld.

Hier komen de paarden hun specialiteit. De paarden voelen precies wat er in ons gebeurt, houden we onze adem in als we iets zeggen, spannen we onbewust onze spieren aan of hebben we overtuigingen in ons hoofd die vertellen dat het niet gaat lukken. De paarden voelen ook wanneer er iets losgelaten wordt. Ze uiten dit door te gapen. Tijdens het werken in de bak komt er altijd aanvullende informatie die soms tegenstrijdig is met wat er van tevoren bedacht is. Dan passen we het huiswerk aan zodat de kans van slagen groter is. 

In het zo graag willen veranderen, willen we vaak te snel of teveel waardoor de gestelde verwachting niet gehaald wordt . Door de stappen kleiner en passend te maken komen er passende oplossingen die kracht, zelfvertrouwen en rust geven. 

De paarden laten hierin een mooie spiegel zien.

Deel deze pagina