Werken aan zelfvertrouwen bij paardencoach Tjitske bakker

Ik heb ruim 30 jaar ervaring met het begeleiden van kinderen. Het is voor mij een compliment dat de ouders die als kind bij mij kwamen, nu met hun eigen kinderen komen.

Met behulp van de paarden zie ik mijn clienten groeien in hun ervaringen en vertrouwen. Stapje voor stapje boeken we mooie resultaten. Ik hoor van ouders dat hun kinderen de dagen aftellen dat ze weer naar de paarden mogen.

Resultaten:

  • Het grootste paard van stal,waarvoor ze eerst doodsbang waren, loodsen ze nu zelfverzekerd door de bak. Dit vertrouwen werkt door op school en in thuis situaties.
  • Ze helpen anderen kinderen, in plaats van verlegen afwachten.
  • Ze verleggen steeds een beetje hun grenzen om nieuwe uitdagingen aan te gaan, die ze eerst uit de weg gingen.
  • Ze voelen zichzelf niet meer gelijk mislukt, maar roepen trots: "ïk heb het geprobeerd".
  • Ze worden assertiever.
  • Ze worden zich meer bewust van hun gedrag, en ervaren hoe het ook anders kan.

Ik zou ieder kind deze mooie ervaringen gunnen.

 Inschrijven: Contact

Pony power voor kids

Een prachtig landelijk programma . 5 weken van twee uur met verschillende thema's waar we mee gaan werken en een terugkom middag. De kinderen ontvangen een uniek werkboek.

De kinderen krijgen meer zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en sociale vaardigheden. We sluiten af met een diploma-uitreiking.

Ik geef de cursus samen met Carolien Vlasbloem uit Hoorn en de pony power club samen met Trudy Droog. Je kunt je alvast opgeven. Kosten voor deze cursus bedragen 347,00 euro inclusief btw. Inclusief mooi werkboek, diploma-uitreiking, drankjes en tussendoortjes en fruit.

Meer informatie op de site www.ponypowervoorkids.nl

Eerstvolgende cursus datums: 22 maart 2023, 1500 uur t/m 17.00 uur.

(29 maart, 12 april, 19 april,29 apri, 10 mei)

Het vervolg op de Pony Power is de Pony power Club middag. Tevens gebruik ik deze middagen ook als kennismaking. We gaan aan de slag met nieuwe thema's en herhalen stof om zo bij de kinderen een blijvende verandering in gedrag te krijgen en te voorkomen van terugval in oude gewoontes. 

Zaterdagmiddag 22 augustus 2022, thema Liefde, 26 september 2020 , thema Keuzes maken, 24 oktober 2020, thema Verdediging, 21 november, thema Gedachtes, 19 december, terugblik.

Aanvang middag: 13.00 uur t/m 15.00 uur. Losse les 40 euro. Boek je er twee of meer dan kost het per les 35 euro.

Koetelmiddag

Gezellige, ongedwongen middag lekker met de pony's bezig zijn. Hierbij wordt niet gecoacht maar wordt voor een veilige omgeving en begeleiding gezorgd, waarbij het kind lekker bezig kan zijn met de pony's en de andere kinderen.

Aanvang: 13.00 uur t/m 14.00 uur. Kosten 10 euro. 

Zaterdagmiddag 20 maart 2022.

Werken aan zelfvertrouwen

Wil jij dat jouw kind steviger in zijn schoenen staat?

 Tijdens deze workshop werken we aan:

  • Dit straal ik uit.
  • Dit is mijn grens.
  • Ik sta in mijn kracht.
  • Ik vertrouw in mijzelf.

Kinderen leren om assertiever te zijn.  

Deze cursus is ook geschikt voor kinderen die onzeker zijn, worden gepest op school, moeite hebben met de scheiding van ouders, moeilijk hun plaats weten in het gezin. Het lastig vinden voor zichzelf op te komen, Het zo goed willen doen dat ze vaak in zichzelf teleurgesteld zijn.

Door de bijzondere band met het paard leren kinderen zichzelf meer te vertrouwen. De kinderen zien in een veilige omgeving direct wat de uitwerking van hun houding is. 

Ze oefenen met het paard vanaf de grond, zij gaan niet op de rug van het paard zitten. Na 5 weken zijn er mooie verbeteringen in de paardenbak maar ook in school- en privé situaties.

Duur: 5 weken, elke week een half uur. Kosten: €200,--. Locatie: Julianastraat 23a, te Avenhorn. Tel: 06-27170861.

Inschrijven, Contact

Recensies:


Marije vind het leerzaam en heel fijn met de paarden. Ze leert meer luisteren naar haarzelf en anderen en ze probeert meer open te staan voor hulp van buitenaf. Het thema controle heeft haar het meeste opgeleverd. Ik raad het zeker weten aan.

Mijn dochter heeft meer zelf inzicht gekregen, ze geeft aan dat ze vaker nadenkt over waarom je iets doet of waarom juist niet. Dat je omgeving, net als de paarden, reageert op hoe jij je opstelt/gedraagt. Chayenne voelde zich fijn bij de paarden, juist omdat zij geen oordeel hebben over wat er in je omgaat of van je verwachten dat je daarover praat. Het is leuk dat de kinderen mee kunnen denken over nieuwe themaś, op die manier komen de onderwerpen aan bod waar de kinderen behoefte aan hebben. Van het thema toekomst heeft ze veel geleerd. onder andere dat de dingen die gebeurd zijn in het verleden niet nog een keer voor hoeven te komen in de toekomst en je dus nieuwe kansen hebt. Marije Haagsma.

Ik begon met dat ik best onzeker was en zelf niet zo goed dingen kon bedenken. En nu kan ik dat al veel beter en ben ik veel zelfstandiger geworden. Mijn zelfvertrouwen is verbeterd want als ik een paard van 700 kilo uit mijn ruimte krijg lukt dat ook met mensen. Cindy.

Ik heb een leuke cursus Pony Power voor kids gedaan. Ik heb veel over mezelf geleerd. Over dingen waar ik mee zat. Ik ging altijd met een fijn gevoel weer naar huis en ik had dan reuze zin om weer te gaan. We kregen ook een mooi Pony Power boek. Het was super gaaf wat we met de paarden deden. De lessen vlogen om. Ik zou het zo graag weer willen doen. Ik wil Tjitske en Mandy bedanken voor de fijne middagen. Groetjes Gwen.

Mijn dochtertje Eliza heeft meegedaan met de Pony Power cursus onder begeleiding van Tjitske. De cursus werd ons aangeraden omdat Eliza van nature heel verlegen is en redelijk afwachtend in een groep. Al na 2 lessen zagen we een verschil: Eliza is al iets
zekerder van zichzelf en na de laatste les werd ze ook assertiever in de groep. Ze durft nu buiten de club ook meer. De pony's reageren op het gedrag van het kind. Hierdoor heeft Tjitske een feilloos beeld van het kinds karakter en weet ze dit uitstekend te begeleiden.
Ook de ouders worden er heel goed bij betrokken. Al met al dus absoluut een aanrader. Virginia Vlasbloem.

Mijn dochter is een stuk assertiver geworden op school en ook buiten de deur. Ze is zich bewust geworden van haar ik, en dat spelen met anderen veel leuker is als je jezelf kunt zijn. Joreen Wormmeester. 

Deel deze pagina