Verdiepingsdag 3 mei

Wauw, wat worden er elke keer weer met een verdiepinsdag stappen gezet.

Vandaag een groep die herkenning zagen bij elkaar en zo nog beter zicht kregen op hun eigen valkuil. Inzichten krijgen, bewuster worden, handvaten aangerijkt en stappen maken.

Het openstellen, de overgave en de moed, wat een geweldige groep.

Workshop spiegelen met paarden 24 maart

Het contact maken met de paarden gaf vandaag veel inzichten. Weten waar je nu staat en dat bevestigd krijgen van het paard.

We willen zelf afstand, maar toch ook contact, we sluiten onszelf af, want stel dat wij wat vragen dan draait de ander zich misschien om. We lopen vast, vinden het moeilijk om los te laten. Wat is er dan mooier dat als je benoemd wat je los mag laten en je niet meer weet wat nog meer, dat je uitkomt bij je droom.

Ook werden verlangens uitgesproken: Meer rust, balans terugvinden, de moeheid die er eindelijk mag zijn, leven in het hier en nu.

Jullie woorden voor deze middag: Fantastische ervaring, veel te kort, heel mooi en confronterend, leerzaam en emotioneel, veel herkenning, speciaal om met een groepje mensen die niet bekend voor je zijn zoveel emoties te kunnen herkennen voor / bij de ander. Wat een mooie verbinding in de groep.

Iriston en Lucky mochten na het coachen als cooling down lekker een stukje buiten lopen en genieten van het voorjaarsgras.

Workshop spiegelen met paarden 28 januari 2018

Vandaag weer een mooie workshop spiegelen met paarden. Het zo graag gezien en gehoord willen worden, de aandacht die je anderen geeft graag ook ontvangen. Uit angst voor afwijzing, of onzekerheid doe je jezelf toch vaak anders voor waardoor je niet krijgt wat je wilt en krijgt waar je juist bang voor bent. Het is makkelijk om in je vertrouwde patroon te blijven. Echter hoe ver gaan we weg bij ons zelf voordat we stappen gaan nemen.

De groep had allemaal hetzelfde thema en stond op verschillende fasen in hun proces. Wat versterkten jullie elkaar mooi.

Lieve deelnemers jullie zijn vandaag weer bewuster geworden of hebben bevestiging gekregen waar je nu staat. Er zijn zelfs eerste stappen gezet. Dankjewel voor deze mooie middag.

Op de televisie 21 januari

Mooi stuk in het Noord hollands dagblad op vrijdag 12 januari 2018
https://www.noordhollandsdagblad.nl/hoorn-enkhuizen/beter-worden-door-paardenkracht-avenhorn

Mooi stuk in het Noord hollands dagblad op vrijdag 12 januari 2018
https://www.noordhollandsdagblad.nl/hoorn-enkhuizen/beter-worden-door-paardenkracht-avenhorn

Spiegelen met paarden zaterdag 6 januari

Robijn heeft vandaag voor het eerst gecoacht. Hij deed het erg goed en gaf mooie inzichten en stof tot nadenken. Hij heeft zelfs nog een stukje teambuilding meegedaan.

Het was een leuke groep, die herkenning vonden bij elkaars verhaal. We hebben veel verschillende dingen gedaan. De dames vonden het een bijzondere en intense middag en voor herhaling vatbaar.

Team building Hartekamp groep

Het was een warme middag ondanks de kou. We begonnen met een lekkere lunch. Het thema was zelf-organisatie. Door de opdrachten kwamen in het team mooie bewegingen op gang en werden er dingen zichtbaar. Het was een leuke gezellige middag waar iedereen wel wat van opsteekte. Het waren inzichten, elkaar op een andere manier leren kennen, of dingen over jezelf leren kennen. De paarden waren de clienten deze dag. Vooral Anika leefde zich goed in, in haar rol, zij wilde niet uit bed komen waardoor het tijdschema onder behoorlijke druk kwam te staan. Dit zorgde voor lachwekkende momenten, herkenning en aanleiding tot oplossend denken.

Verjaardag Henriette

Zaterdagmiddag 28 oktober hingen de vlaggentjes aan de poort.

Henriette was als eerste aan de beurt. Ze ging met het paard Wilma en het ging haar allemaal heel gemakkelijk af. Daarna was Willem aan de beurt en daarna gingen we met de hele groep een oefening doen.

De volgende uitdaging bracht Appie en hij zorgde voor lachwekkende momenten en veel gesprekstof. Tot slot hebben we nog een groepsoefening met Anika gedaan. 

Het was een erg gezellige middag en de jarige vond het prachtig.

Workshop Spiegelen met paarden Amsterdam, donderdagavond 26 oktober 2017

Het was een heerlijke avond en we zaten gezellig met kaarsen buiten. We hadden een groep van 6 mensen die elkaar prachtig aanvulde en versterkte. Het was mooi hoe open zich iedereen stelde.

Leiderschap, kwetsbaarheid, open minded, zelfvertrouwen,  loslaten en intuitie volgen het kwam allemaal voorbij.

Als kers op de taart deed de laatste coaching de poes Pietje ook mee. Hij liet heel sterk zien dat je op jezelf mag vertrouwen.

Workshop Spiegelen met paarden 7 oktober.

Er waren twee mensen die op het laatse moment uitvielen dus Ester en Ardy hadden geluk. We namen rustig de tijd en Ardy begon met Wilma. Daarna ging Ester met Wilma, we zagen het paard in houding en uitstraling veranderen.

Daarna ging Ester met Appie, dat was even hele andere energie! Appie maakte op zijn eigen unieke manier duidelijk dat wij volwassenen ook wel eens op een speelse manier met de dingen in het leven om mogen gaan.

Opendag

Tijdens de opendag 17 september was er veel belangstelling voor het Sensory work. Mandy van Drunick gaf duidelijke uitleg hoe het werkt en wat het allemaal met je doet. Vooral haar praktijk voorbeelden spraken mensen erg aan. Bij de kinderen was na enkele minuten al duidelijk verschil in energie en rust te zien. De pony was bomproof want met al het publiek en drukte deed ze het super braaf.

De teambuilding gaf een mooi voorbeeld hoe mooi, snel en duidelijk het paard reageerd op de groep. Wilma werkte samen als het team het eens was en bij twijfel liep ze zo weg de andere kant op. Het publiek kreeg zo een goed beeld van hoe paardencoaching nu gaat. Zo kreeg ik te horen: Ik snap nu wat het is, het was prachtig om te zien, wat haal je er veel uit en het is helemaal niet zweverig, wat ik eerst dacht.

Het was een succesvolle dag om op terug te kijken met ruim tweehonderd bezoekers. Iedereen nogmaals bedankt.

Workshop Spiegelen met paarden Amsterdam.

Thema van de avond: Minder in je hoofd en verbinding maken naar je gevoel / hart.

Flinke uitdaging maar met behulp van de pony's kwamen we tot een mooi hoogtepunt.

Door de duidelijke taal van de pony's, ontstond het inzicht dat hoofd en hart ook liefdevol samen kunnen en kwamen we van weerstand naar ontspanning

Jongeren coaching 6 juni 2017

Wat een mooie avond. Wat laten jullie en Maartje weer prachtige dingen zien. Weerstand door hard galoperen en bokken,  frustratie door het knagen aan de balken.

Wat voor gedrag laat je zien, waardoor je jezelf hoger of lager in de groep plaats. De theorie is goed zichtbaar in de praktijkopdracht.

Het thema van deze avond is voor jullie boeiend, herkenbaar en een realisatie van waar je nu staat. Het geeft stof tot nadenken en soms zijn er geen woorden voor. Er gaat er veel in jullie om.

Zelfs als je er even niet over wilt praten geeft het coachen een grote steun. 

Bedankt voor jullie open en liefdevolle inzet.

Op jullie verzoek doen we nog een extra coaching met rollenspellen. Ik kijk er al na uit.

Teambuilding Perspectief

Dindsdag middag 16 mei was het heerlijk weer en konden we lekker aan de slag in de buitenbak.

Een mooie groep die sinds kort is samengevoegd, allemaal met hun eigen kwaliteiten. Diversiteit is hun kracht. De uitdaging, hoe komt er meer duidelijkheid. 

Het was mooi om te zien hoe het team meer ging communiceren door de rollenspellen met de paarden. Wilma en Victoria waren de gast en leerling in het restaurant.

In twee uur tijd kwam er een opening in de onderliggende lagen. Een mooie voorzet om vanuit hier verder te gaan.

Vriendinnen van Sonja Bakker

Gisteravond 30 maart, de vriendinnen van Sonja Bakker gecoacht. De meiden herkende veel van elkaar wat de paarden lieten zien. De tijd vloog voorbij. Daarna nog een lekker wijntje gedronken. Ze waren zo enthousiast dat er een vervolg middag met lunch of barbecue wordt ingepland.

Spiegelen met paarden 18 maart

Het was een gezellige middag, we hebben van elkaar geleerd. Mooi om te zien hoe ieder zijn eigen thema heeft. Dat de een afstand ziet als afwijzing en de ander het ziet als ik geef mensen de ruimte.

Appie had  vandaag een  hoofdrol.  Hij kwam net uit de wasstraat, keurig wit binnen. Hij ging eerst even lekker rollen  en liet toen de volgende dingen zien:

Waar loop je tegen op, waar mag je jezelf meer in beschermen. Wat is je valkuil. Appie maakte de kuil steeds groter totdat het werd benoemd en toen liep hij er van weg.

Daarna gingen we oefenen  met andere paarden om los te laten, bij jezelf te blijven en begrenzen.

Dit gaf rust, ontspanning en daadkracht.

Allemaal bedankt voor het meedoen, ik vond het een leuke leerzame netwerk avond.

Hoe ga je als groep contact maken en het paard met je mee laten lopen, een hele uitdaging.

Het paard, voelt spanning bij de groep, en staat zelf ook met spanning, hoge hals, maakt zich groot en wil geen contact, is steeds afwezig.

Na overleg wat iedereen zijn plaats is in de groep komt er duidelijkheid, rust, eenheid en verbinding

Het paard maakt gelijk contact, maakt zich kleiner, gaat snuffelen aan iedereen, ogen staan zachter, oren bewegen, spanning is weg.

Ondernemend Koggeland

Gisteravond deden 20 dames van Ondernemend Koggenland enthousiast mee met het spiegelen.

Wilma het paard ging ineens dominant voor de groep staan, ze maakte zich groot, nam haar ruimte en straalde kracht uit zo liet zij zien dat zij de leider is.

Het maakte behoorlijk indruk, daarna kregen de dames de uitdaging om deze leider te gaan leiden.

Wilma liet zich niet voor de gek houden en sloot pas aan bij "de kudde", toen er verbinding en eenheid was.

Jongeren coaching

Vanavond heb ik een bijzondere groep gecoacht,

Wat was iedereen  open en werden er mooie dingen gezegd. Wat zag ik een groei in jullie communicatie en verbinding.

Het was een tissues waardige , leerzame, nadenkende, verhelderende, positieve, emotionele en verbindende avond zoals jullie samen zo mooi hebben omschreven.

Ik wil iedereen graag bedanken voor  de prachtige feedback en tot de volgende keer.

Zaterdag 28 januari 2017

Het was een koude middag maar iedereen was enorm geboeid met wat er allemaal gebeurde.

Een super fijne groep, die allemaal actief, observeerde, mee deden en mooie feedback kregen en gaven.

Hieronder een filmpje van Angeliqeu waarbij heel mooi te zien is hoe verschillend het paard kan reageren. Daarna het filmpje waarbij Angeliqeu meer rust heeft gevonden en zie wat er dan gebeurt.

Ik wil iedereen nogmaals bedanken en ik hoop dat jullie met nieuwe inzichten naar huis zijn gegaan.

Deel deze pagina