Werken met grenzen

Elke dag heb je te maken met grenzen, zowel op het werk, als in privé situaties.


Wanneer een grens niet erkent wordt dan kan dat zorgen voor een innerlijk conflict, laag zelfbeeld, gebrek aan motivatie, ziekteverzuim enzovoorts.

We zitten vaak vast in een patroon bijvoorbeeld door altijd goed voor anderen te zorgen maar daarin jezelf niet goed te begrenzen. Anderen maken misbruik van jou. Je gaat over je eigen grens en hebt dat te laat door. Je geeft graag advies en helpt anderen, maar het wordt niet gewaardeerd.

Door de grenzen van een ander en jezelf niet te overschrijden creëer je een veilige omgeving waar mensen zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen. De werksfeer en prestaties verbeteren.

Het is fijn als je grens gezien en erkend wordt. Daardoor groeit het vertrouwen in elkaar, ontstaan er minder gauw conflicten en kun je je makkelijker op diepere laag met elkaar verbinden. 

Deze workshop zorgt gegarandeerd voor verandering in je leven, velen gingen je voor en het is bijna ongelofelijk wat voor stappen mensen zetten na deze intense dag, hoe lang het na werkt en blijvend effect heeft.(zie recensies)

Werken met mensen is werken met grenzen.  

Tijdens deze dag gaan we kijken waar je grenzen liggen en hoe je zorgt dat anderen er niet overheen gaan. Je gaat ontdekken waar je eigen grens ligt en de grens van iemand anders, en of jij die respecteert of er overheen gaat. Tevens ga je onderzoeken of je jouw eigen grens ziet en respecteert. Je gaat praktische oefeningen doen en ervaren en voelen.

We gaan veel oefenen met de paarden. Als jouw gedrag veranderd, veranderd ook het gedrag van het paard. Wat zijn jouw valkuilen met betrekking tot grenzen stellen en hoe kan jij jezelf verbeteren? Hoe voelt deze nieuwe situatie voor jou? De Kracht van het werken met paarden is dat je gelijk nieuw gedrag van jezelf kunt oefenen en ervaren. De paarden confronteren op een eerlijke en doortastende manier blinde vlekken, wat resulteert in diepgaande en vaak blijvende veranderingen.

Doel van deze dag:

* Herkennen en erkennen van grenzen bij anderen

* Herkennen en erkennen van je eigen grenzen

* Voor jezelf opkomen en aangeven van je grenzen

* Meer zelfvertrouwen

* Luisteren naar je lichaam, in contact komen met jouw behoeftes.

* Beter omgaan met Burn-out en herkennen van signalen

* Beter inzicht in je eigen valkuilen, patronen en blinde vlekken.

Deze dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De prijs is € 181,50 per persoon, inclusief lunch, inclusief btw.

Maximaal 5 personen. Opgeven: tn.bakker@hotmail.com.                  

Datum: donderdag 12 september 2024.  Adres: Julianastraat 23 a in Avenhorn

Recensies

Ik heb vorig jaar, de training werken met grenzen gedaan, en ik gebruik het nog steeds elke dag op mijn werk. Ik kan deze training zeker aanbevelen. Piet.


Grenzen stellen d.m.v. paardencoaching 12 januari 2023. Super fijne en leerzame dag gehad. De groep was niet te groot, voor een ieder was er voldoende tijd en de sfeer was zeer aangenaam. Tjitske brengt alles zeer duidelijk en rustig over. Een erg mooie ervaring! En er was ook een goede lunch! Eric Jansen.

Grenzen stellen 10-02-2022.Ik mag meer naar mijn gevoel en zachte kant toe en me openstellen voor anderen. Ik ga de komende tijd meer over mezelf vertellen en niet altijd zeggen dat het goed gaat. Ik wil situaties gaan benaderen vanuit mijn zachte/lieve kant ipv zakelijk/hard.

Wat ik mee neem is het nee zeggen zonder boos of kattig te zijn, alles uitleggen of goedpraten waarom. Ik kan mijn grens aangeven en duidelijk zijn zo wordt ik liever voor mezelf, ik mag er zijn, en ik mag mijn grenzen aangeven. Ik kan niet ieder zijn wensen vervullen maar wel die van mezelf. Op een krachtige manier tot hier en niet verder. Ik ben trots op mezelf.

Ik wil mijn zelfvertrouwen vergroten door in mijn eigen kracht te staan zonder door te schieten. Wie van mijn collegaś wil ik in mijn aura hebben en wie niet. Me zelf niet gelijk verdedigen maar eerst nagaan wat ik wil.

Ik ben te lief en niet duidelijk genoeg in mijn grenzen aangeven. Dat komt door angst om niet aardig gevonden te worden, niet gehoord en niet gezien te worden. Mijn eerste stap is mij bewust worden van mijn onduidelijkheiden onderzoeken waar het niet gezien en gehoord vandaan komt.

Ik heb gevoeld wanneer ik over mijn eigen grens ga en dan onrust in mijn buik voel en een snellere hartslag. Wat ik hiermee ga doen is het gelijk benoemen zodra ik het voel en het woorden geven.

Grenzen 2021, deze inzichten neem ik mee naar huis:

  • Als ik zeker ben dan gaat het wel goed.
  • Ik mag meer met mezelf bezig zijn dan met een ander; ook dan gaat het beter.
  • Ik ben  wel sterker dan ik zelf denk.
  • Ik mag nog beter in contact komen met mezelf en me niet laten leiden door "nee".
  • Marion.

Het was weer een mooie dag waar de paarden veel zichtbaar maakten. Bedankt Tjitske! Ik hoop dat je hier nog veel mensen mee kunt helpen. Kim

Grenzen stellen 3-9-2020. Tjitske's praktische en nuchtere benadering met liefde voor mens en dier zorgt voor waardevolle inzichten! En een heerlijke lunch niet te vergeten. Ineke.

Bedankt voor deze mooie leerzame dag Grenzen stellen. Prachtig om te zien hoe de duidelijk de paarden laten zien wanneer je niet duidelijk de grens aangeeft. Erg genoten van de paardjes die ons hielpen bij de eigen ruimte bouwen en ook de inzichten die daaruit naar voren kwamen. Na de pauze was het ook weer heel mooi om te zienhoe belangrijk het is dat je in jezelf geloofd en duidelijk bent in het aangeven van de grens. Ik ga naar huis met een hoofd vol inzichten. Bedankt Tjitske, Groetjes Saskia.

Ik heb zelf een oordeel over de maat van mijn persoonlijke ruimte en vond dat die klein moest zijn, maar ik ben erachter gekomen dat die veel groter is dan ik dacht. Ik kan mijn grens goed aangeven naar anderen toe, maar vind het lastig om voor mezelf te signaleren waar de grens begint. Linda

Een leerzamen en op sommige punten een confronterende dag in het vaststellen wat mijn grens is, hoe het bij mij voelt wanneer die wordt overschreden en dat ik veel eerder en duidelijker mijn grenzen aan geef. Zeer bijzonder hoe de paarden daar op inspelen en wat het met mij doet. Zeer veel aan deze bijzondere dag gehad, Selinde.

Loslaten doe je niet met je hoofd, maar met je houding en gevoel! Leonie.

Met eenvoud in contact komen met jezelf. Van binnen door wat je voelt. Van buiten door wat de paarden zichtbaar laten zien. Dankjewel! Susan.

Het maakte heel wat in mij los, Iris. 

Verdiepinsdag 5 oktober, Contact en verbinding

Er zijn vele raampjes en deurtjes geopend maar een was wel heel duidelijk. Dat is de situatie met mijn vriend. Ik moet gewoon voor mijzelf kiezen en me niets laten aanpraten. Marijke

Omdat het paard een visuele en fysieke aanwezigheid is, onthou ik het beter wat er is gebeurt en wat ik heb geleerd. In tegenstelling als ik naar een therapeut ga, Linda 

Een verrijking, een aanrader, voor herhalng vatbaar, Anja.

Wat een super mooie ervaring. Ik dacht ik stel mezelf open en samen met de andere mensen die er waren was het een heftige, emotionele en leerzame dag. Super bedankt voor de ervaring, Patrick.

Wauw wat een dag, vol emotie, gesprekken, gelachen, gehuild, trillend en veel geleerd. Heb het ten volle beleefd en ga het nu uitvoeren de komende tijd.

Lieve Tjitske bedankt voor de goede uitleg, geweldige lunch en warme woorden.

Zeker een aanrader! Liefs, Angelique de Lange

Veel geleerd, veel inzichten, naar mijzelf via/door de paarden en de lieve deelnemers die deelnamen aan de verdiepingsdag. Echt ongelofelijk en betoverend hoe paarden je spiegelen. Magisch!


Veel liefde voor jou en de paarden. Ga zo door, mijn complimenten Tjitske! Een dag om nooit te vergeten. Liefs Bianca Minnema

Tijdens de training kwam ik bij gevoelens waar ik me niet eens bewust van was, woede, er zat veel woede diep vanbinnen. Dat liet de pony Appie ook heel goed zien. De lieverd liet boosheid zien zodra ik hem aanraakte. Toen alles bij mezelf er mocht zijn en ik het los kon laten kwam de pony bij me om te kroelen, de boosheid was weg.
Nu voel ik me helemaal zen, alles is eruit, en zit ik te denken, waar kwam deze woede vandaan? Er komen herinneringen boven en alles valt nu op zijn plekje terecht en ik heb de rust in mijzelf weer gevonden. Bedankt voor deze bijzondere dag! Sabine Dommerholt
Deel deze pagina