Ik heb een paarden coaching gedaan en nu ?

Tijdens een sessie paardencoaching kan er veel gebeuren. Het paard kan op vele manieren jou bewust laten worden wat eerst niet zichtbaar was.

Dat is natuurlijk prachtig. De volgende stappen die je dan gaat maken zijn belangrijk voor jouw groeiproces. Wat ga je nu doen met deze nieuwe inzichten. 

Ik zou je willen adviseren om vijf vervolgsessies te doen over een periode van 2 maanden. Nieuw gedrag aanleren of oude patronen doorbreken heeft minimaal 6 tot 8 weken nodig.

Tijdens deze sessies gaan we samen stappen zetten en actie ondernemen om tot veranderingen in je leven te komen.

Ik ben gespecialiseerd in:

  • Assertiviteit en beter voor jezelf opkomen.
  • Inzicht in relatiesfeer waar sta jij, en waar wil je heen.
  • Omgaan met burn-out.
  • Scheiding en verlies.
  • Trauma.
  • Grenzen aangeven.

Een individuele coach sessie duurt een uur en kost 80 euro.

recensies:

Het traject met de paarden heeft er voor gezorgt dat ik trots ben op mezelf, ik ben het waard en mag er zijn. Dat had ik een jaar geleden echt nooit van mezelf mogen zeggen.

Dankjewel voor de mooie paardencoachings. 

R. uit Rotterdam.


Het benaderen van een coach/ hulp op mentaal gebied was voor mij, iemand die niet snel naar hulp zoekt, een spannende stap. Tjitske onderscheidt zich door haar buitengewone mensenkennis, waardoor zij precies aanvoelt wanneer je klaar bent voor een inzicht of een volgende stap. De aanwezigheid van dieren in de omgeving, creëerde een comfortabele  omgeving. Het was verrassend hoe dit een extra laag van comfort en ontspanning toevoegde aan de hele ervaring. De aanwezigheid van paarden zorgde voor een kalmerende atmosfeer, wat het proces toegankelijker maakte. Dankzij Tjitske voelde ik me op mijn gemak, begreep ik mijn gedrag beter en realiseerde ik persoonlijke groei op een manier die ik niet had verwacht. Ze is een uitzonderlijke personal coach die met passie en toewijding haar cliënten begeleidt! Liefs Tessa.


Als moeder van 3 kinderen, en een baan, heb ik veel ballen hoog te houden.Nadat ik corona, had gehad bleef ik kwakkelen met mijn gezondheid. Uiteindelijk constateerde de dokter een burn-out. Ik heb meerdere psychologen gesproken, maar echt sprongen maakte ik niet. Ik werd onzeker, kreeg allerlei angsten en durfde geen keuzes meer te maken. Ik besloot paardencoaching te gaan doen. Het welkom was gelijk warm, Tjitske is een vlotte vrolijke vrouw met een nuchtere en realistische kijk. Na een korte kennismaking met de pony zijn we in de binnenbak gestart. Tjitske vroeg mij wat dingen, ik gaf antwoord. Zodra ik twijfelde over een antwoord, corrigeerde de pony mij door aan mijn jas te trekken, maar als ik mijn antwoord met zekerheid gaf liet de pony mij vervolgens los. Ik mocht wat oefeningen doen samen met de pony, Tjitske legde uit wat zij zag en eigenlijk alles wat ze vertelde klopte. Op een bepaald moment was ik wat onzeker  de pony leek mijn onzekerheid op te merken. Hij stapte naar mij toe, en leunde met zijn schouder op mij. Dit gaf mij een heel veilig gevoel.
Na de therapie heb ik nog een herhaalsessie gedaan, ook hier heb ik heel veel uit geleerd.
Ik kan echt iedereen de therapie bij Tjitske aanraden, de eerste sessie heeft al zoveel meer bereikt dan de ontelbare sessies met psychologen. Mijn angsten en onzekerheid zijn zoveel minder geworden en ik heb inmiddels een nieuwe baan geaccepteerd welke veel meer aansluit bij mijn gezinsleven. ik luister beter naar mijzelf en wat ik nodig heb.
En als ik twijfel, voel ik de kleine witte pony weer aan mijn jas trekken..


Tjitske helpt mij om beter in het hier en nu te blijven en bewust te worden van mijn gedrag met behulp van de paarden.  Ik heb veel meegemaakt en Ik kom nu beter voor mezelf op. Ik kan ook steeds beter de spanning in mijn lijf loslaten waardoor ik meer rust en ruimte ervaar. De oefeningen met het paard zijn leuk en ik ga opgeladen en enthousiast weer naar huis. Vera.


Vannacht zakte ik in een droom, ik voelde dat ik elke keer verder zakte en elke keer weer opnieuwe een inzicht kreeg die ik niet bewust op heb kunnen slaan. Elke keer even wakker worden en weer wegzakken voelde heel goed. Wat was het een mooie middag het verdriet en de ontkenning met de helicoptervieuw is een zeer rustgevende gedachte. De zachtheid ervaren van de paarden omdat zij geen woorden gebruiken is echt heel fijn. Het werken met Tjitske vond ik echt heel leuk en leerzaam en de oefening met de paarden maakte mij veel duidelijk. Warme groetjes Trudi.

Door de coaching heb ik de oorzaken en stress van mijn burnout kunnen verwerken. Ik heb geleerd om mijn energie beter te verdelen, beter aan te voelen en mijn grenzen te bewaken. Hierin heb ik ervaren wat er stress- en rustsituaties in mijn lichaam gebeurt, heel apart om dit soms samen met het paard te doen. Ik ben en erg blij mee want ik heb dit hard nodig om met mijn HSP om te gaan. Vriendelijke groet Astrid Wouda.

Wat heb ik afgelopen woensdag genoten. Het was echt een cadeautje. Wel heb ik de avond en de volgende dag nodig gehad om bij te komen. Graag zou ik nog een afspraak met jou willen.

Hartelijke groet, Monique

Deel deze pagina