Biografie

Mijn naam is Tjitske Bakker, ik heb door mijn  geloof in mezelf en mijn doorzettingsvermogen al meerdere dromen waargemaakt.

Ik kan het! Ik doe het ! Is mijn motto. 

Met mijn passie voor paarden en mensen heb ik een nieuwe uitdaging gevonden in het coachen met paarden.

Op deze manier wil ik mensen helpen een beter inzicht in zichzelf te krijgen en bewuster te worden van hun gedrag.

Ik ben eigenaar van Manege en paardencoach Tjitske Bakker, en heb 30 jaar ervaring als instructrice. Tevens ben ik eigenaar van psychosociaal adviesbureau De Regenboogpartners.

Als kind ben ik in  Ponypark Slagharen besmet met het paardenvirus. Ik zat op de LHNO en slaagde cum laude, vervolgens MEAO, MBA, HBO opleiding gedaan, in alles geslaagd en de titel Bachelor gehaald.  Ik heb in vele verschillende branches gewerkt,  bij elke baan volgde ik de bij behorende cursussen en heb ik veel ervaring en mensenkennis opgedaan.

In 2002 begon ik mijn eigen stoeterij handelsstal, een droom kwam uit.

Door de jaren heen ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de psychologie .  Het facineerde me elke keer weer dat paarden zo krachtig reageerden op kinderen en volwassenen met problemen. Ik ben ervaringsdeskundige, gecertificeerd paardencoach, systemisch begeleider, Pony Power voor kids trainer met VOG verklaring en heb meerdere  coachingcursussen, Mindfullness, NLP en andere methodieken gevolgd. Dit spiegelde gelijk terug in mijn ontwikkeling en mijn lessen.

Na jaren kreeg ik het uiteindelijk voor elkaar om een mooie binnenbak te realiseren (weer een droom) Daarbij kwam ik in aanraking met grondwerk Parelli.  Deze manier van omgang met paarden sprak mij enorm aan en daar ben ik mij ook in gaan verdiepen. Met als resultaat dat ik nog meer inzicht in mijn paarden heb gekregen. Ik heb inmiddels mijn certificaat voor Parelli online level 3 gehaald.

Ik werk samen met Paardencoach Mandy van Drunick uit Amsterdam, met haar geef ik de Pony Power voor kids cursussen en teambuildings. En de Regenboogpartners uit Heerhugowaard. Ik geef daar Relatietherapie en individueel counselen. Tevens verzorgen we de volgende trainingen: Communicatietraining, Conflicthantering, Feedback geven en ontvangen, Persoonlijk leiderschap. 

Graag wil ik mensen helpen de kracht van paarden te gebruiken om gelukkiger in het leven te staan.