1. jul, 2021

Voordat ik begin met het spiegelen met de paarden bespreek ik altijd eerst hoe de vorige sessie heeft nagewerkt en of het doel wat de cliënt gesteld had bereikt is. Na een gesprek en soms uitleg van theorie bedenkt iedereen een nieuw stappenplan. Daarna gaan we de bak in om te onderzoeken wat ons gevoel verteld.

Hier komen de paarden hun specialiteit. De paarden voelen precies wat er in ons gebeurt, houden we onze adem in als we iets zeggen, spannen we onbewust onze spieren aan of hebben we overtuigingen in ons hoofd die vertellen dat het niet gaat lukken. De paarden voelen ook wanneer er iets losgelaten wordt. Ze uiten dit door te gapen. Tijdens het werken in de bak komt er altijd aanvullende informatie die soms tegenstrijdig is met wat er van tevoren bedacht is. Dan passen we het huiswerk aan zodat de kans van slagen groter is. 

In het zo graag willen veranderen, willen we vaak te snel of teveel waardoor de gestelde verwachting niet gehaald wordt . Door de stappen kleiner en passend te maken komen er passende oplossingen die kracht, zelfvertrouwen en rust geven. 

De paarden laten hierin een mooie spiegel zien.

15. jan, 2021

Dankbaar

2020 was een bijzonder jaar. Het begon met Corona, ik had angst om mijn bedrijf kwijt te raken, ik was geïrriteerd en opstandig omdat ik me niet vrij voelde op mijn eigen terrein en niet in wat ik verlangde te doen.

Geen festivals, feestjes, wedstrijden met mijn paard. Ik kon geen rust meer vinden. Dankbaar ben ik, dat ik een geweldige auto heb gekocht waar ik elke keer gelukkig instap en met een adrenaline boost uitstap. Een cadeau wat ik mezelf anders niet gegund had en nu wel. Die auto was het omslagpunt van mijn kijk naar Corona.

In maart ging ik in quarantaine met een onbekende, waarmee ik een waardevolle vriendschap heb opgebouwd. Ik heb zoveel geleerd, door het delen van ervaringen, herkenning in verhalen en het oefenen van nieuwe inzichten. Daardoor kreeg ik rust. 

In juli de dood van mijn vader, verdriet en pijn. Maar door het verlies van mijn vader heb ik een sterkere verbinding met mijn zusje gekregen. Ik ben de opleiding rouwtherapeut gaan doen wat mij weer nieuwe inzichten en verdieping heeft gegeven. Dankbaar voor alle mooie brieven en kaarten en woorden van mensen voor mijn vader.

Ik dacht in 2020 de man van mijn leven te hebben ontmoet. Echter het liep anders, ik bleef achter met liefdesverdriet. Het was goed want deze man wees mij op loyaal zijn naar mijzelf. Zijn zachtheid bracht me in verwarring en bracht me weer in contact met mijn eigen zachtheid. 

Dankbaar voor alle mooie coachings die ik heb mogen geven en de dankbaarheid van mijn cliënten. De lieve mensen die ik heb ontmoet met de opleidingen NLP Practitioner en rouwtherapeut met wie ik samen een prachtige reis in mijn persoonlijke ontwikkeling heb gemaakt.  

Tot slot de slagroom op de taart, een lieve zorgzame man, waar ik helemaal mezelf bij kan zijn is in mijn leven gekomen. Wat een top jaar 2020. 

Ik ben dankbaar dat ik steeds de positieve kant kon zien en geloofde in mijn eigen kracht. In 2021 wil ik ook jou helpen, om jezelf te ontdekken en in je eigen kracht te komen.

Vrijdag 19 februari 2021, Workshop Eigen kracht.

 

 

8. dec, 2019

Lieve … 

Ik wil je bedanken: 

  • Voor al het plezier en de avonturen die we samen hebben beleefd.

  • Voor het luisteren naar mijn verhalen.

  • Voor je positieve energie.

  • Voor het helpen in het weer vertrouwen te krijgen in beschadigde stukken in mij en dat ik dat bij jou heb kunnen doen.

  • Voor het laten zien van je mannelijkheid en je kwetsbaarheid, die ik niet altijd begreep maar onze band bijzonder maakt.

  • Voor het delen van de mooie dingen en er voor elkaar zijn op moeilijke momenten.

  • Voor de spiegel die je voorhield en waar ik van mag leren en groeien.

  • Voor je liefde, eerlijkheid en inzet.

  • Voor de kracht en het zachte in jou dat mij sterker heeft gemaakt en weer geopend heeft.

 

En ik wil je vergeven voor de dingen waar je te kort geschotenin bent.

Het wordt nu tijd om je los te laten.

 Hoe moeilijk dat ook is.

Het afsluiten van een fase in mijn leven en het begin van een nieuwe.

Ik vind het spannend om je te laten gaan.

Maar ik weet dat wanneer ik je mis, ik mijn herinneringen van ons samen heb en de warmte en liefde in mijn hart voor jou.

Bedankt voor alles.

Ik laat je gaan.

In vrijheid en in vrede.

Het is goed zo.

 

 

 

 

 

6. jun, 2019

Gisteren had ik een teambuilding met een grote groep uit Amstelveen.

Elk team wil graag naar huis met een goed gevoel. De hele groep in verbinding met elkaar en het paard. In de nabespreking kwam naar voren dat die verwachting niet uitgekomen was. Dat was zichtbaar en voelbaar aan de sfeer.

Deze frustratie gaf een prachtige openening naar diepere lagen. Het uitspreken gaf ruimte en iedereen stond aan.

Het is wat het is, dat is soms confronterend.

 

6. apr, 2019

De tweede les van jongeren in hun kracht.

Bij de eerste opdracht werd zichtbaar dat je soms jezelf anders laat zien. We bespraken de voor- en nadelen,en gingen daarna bij het paard laten zien wie we werkelijk zijn. 

Zalinero sloot prachtig aan bij de meiden en liep als een lammetje mee. Wat een mooie bevestiging gaf dat.

Je bent goed zoals je bent.