Werken met grenzen

Elke dag heb je te maken met grenzen, zowel op het werk, als in privé situaties.

Wanneer een grens niet erkent wordt dan kan dat zorgen voor een innerlijk conflict, laag zelfbeeld, gebrek aan motivatie, ziekteverzuim enzovoorts.

We zitten vaak vast in een patroon bijvoorbeeld door altijd goed voor anderen te zorgen maar daarin jezelf niet goed te begrenzen. Anderen maken misbruik van jou. Je gaat over je eigen grens en hebt dat te laat door. Je geeft graag advies en helpt anderen, maar het wordt niet gewaardeerd.

Door de grenzen van een ander en jezelf niet te overschrijden creëer je een veilige omgeving waar mensen zich gerespecteerd en gewaardeerd voelen. De werksfeer en prestaties verbeteren.

Het is fijn als je grens gezien en erkend wordt. Daardoor groeit het vertrouwen in elkaar, ontstaan er minder gauw conflicten en kun je je makkelijker op diepere laag met elkaar verbinden. 

Deze workshop zorgt gegarandeerd voor verandering in je leven, vele gingen je voor en het is bijna ongelofelijk wat voor stappen mensen zetten na deze intense dag, hoe lang het nawerkt en blijvend effect heeft.

Werken met mensen is werken met grenzen.  

Tijdens deze dag gaan we kijken waar je grenzen liggen en hoe je zorgt dat anderen er niet overheen gaan. Je gaat ontdekken waar je eigen grens ligt en de grens van iemand anders, en of jij die respecteert of er overheen gaat. Tevens ga je onderzoeken of je jouw eigen grens ziet en respecteert.

In de middag bespreken we wat de ochtend bij jou bewust heeft gemaakt. We gaan veel oefenen met de paarden. Als jouw gedrag veranderd, veranderd ook het gedrag van het paard. Hoe kan jij jezelf verbeteren? En hoe voelt deze nieuwe situatie voor jou?

Doel van deze dag:

* Herkennen en erkennen van grenzen bij anderen

* Herkennen en erkennen van je eigen grenzen

* Voor jezelf opkomen en aangeven van je grenzen

* Meer zelfvertrouwen

* Luisteren naar je lichaam

* Beter omgaan met Burn-out en herkennen van signalen

* Beter inzicht in je eigen valkuilen en patronen

 

 Deze dag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur.

De prijs is € 181,00 per persoon, inclusief lunch, inclusief btw.

Maximaal 5 personen. Opgeven: tn.bakker@hotmail.com.                  

Datum: Donderdag 02 september 2021.

 

 

 

 

 

Recensies

 Deze inzichten neem ik mee naar huis:

 • Als ik zeker ben dan gaat het wel goed.
 • Ik mag meer met mezelf bezig zijn dan met een ander; ook dan gaat het beter.
 • Ik ben  wel sterker dan ik zelf denk.
 • Ik mag nog beter in contact komen met mezelf en me niet laten leiden door "nee".
 • Marion.

Het was weer een mooie dag waar de paarden veel zichtbaar maakten. Bedankt Tjitske! Ik hoop dat je hier nog veel mensen mee kunt hekpen. Kim

Grenzen stellen 3-9-2020. Tjitske's praktische en nuchtere benadering met liefde voor mens en dier zorgt voor waardevolle inzichten! En een heerlijke lunch niet te vergeten. Ineke.

Bedankt voor deze mooie leerzame dag Grenzen stellen. Prachtig om te zien hoe de duidelijk de paarden laten zien wanneer je niet duidelijk de grens aangeeft. Erg genoten van de paardjes die ons hielpen bij de eigen ruimte bouwen en ook de inzichten die daaruit naar voren kwamen. Na de pauze was het ook weer heel mooi om te zienhoe belangrijk het is dat je in jezelf geloofd en duidelijk bent in het aangeven van de grens. Ik ga naar huis met een hoofd vol inzichten. Bedankt Tjitske, Groetjes Saskia.

Ik heb zelf een oordeel over de maat van mijn persoonlijke ruimte en vond dat die klein moest zijn, maar ik ben erachter gekomen dat die veel groter is dan ik dacht. Ik kan mijn grens goed aangeven naar anderen toe, maar vind het lastig om voor mezelf te signaleren waar de grens begint. Linda

Een leerzamen en op sommige punten een confronterende dag in het vaststellen wat mijn grens is, hoe het bij mij voelt wanneer die wordt overschreden en dat ik veel eerder en duidelijker mijn grenzen aan geef. Zeer bijzonder hoe de paarden daar op inspelen en wat het met mij doet. Zeer veel aan deze bijzondere dag gehad, Selinde.

Loslaten doe je niet met je hoofd, maar met je houding en gevoel! Leonie.

Met eenvoud in contact komen met jezelf. Van binnen door wat je voelt. Van buiten door wat de paarden zichtbaar laten zien. Dankjewel! Susan.

Het maakte heel wat in mij los, Iris. 

Verdiepinsdag 5 oktober, Contact en verbinding

Er zijn vele raampjes en deurtjes geopend maar een was wel heel duidelijk. Dat is de situatie met mijn vriend. Ik moet gewoon voor mijzelf kiezen en me niets laten aanpraten. Marijke

Omdat het paard een visuele en fysieke aanwezigheid is, onthou ik het beter wat er is gebeurt en wat ik heb geleerd. In tegenstelling als ik naar een therapeut ga, Linda 

Een verrijking, een aanrader, voor herhalng vatbaar, Anja.

Wat een super mooie ervaring. Ik dacht ik stel mezelf open en samen met de andere mensen die er waren was het een heftige, emotionele en leerzame dag. Super bedankt voor de ervaring, Patrick.

Wauw wat een dag, vol emotie, gesprekken, gelachen, gehuild, trillend en veel geleerd. Heb het ten volle beleefd en ga het nu uitvoeren de komende tijd.

Lieve Tjitske bedankt voor de goede uitleg, geweldige lunch en warme woorden.

Zeker een aanrader! Liefs, Angelique de Lange

Veel geleerd, veel inzichten, naar mijzelf via/door de paarden en de lieve deelnemers die deelnamen aan de verdiepingsdag. Echt ongelofelijk en betoverend hoe paarden je spiegelen. Magisch!


Veel liefde voor jou en de paarden. Ga zo door, mijn complimenten Tjitske! Een dag om nooit te vergeten. Liefs Bianca Minnema

 

Tijdens de verdiepingsdag kwam ik bij gevoelens waar ik me niet eens bewust van was, woede, er zat veel woede diep vanbinnen. Dat liet de pony Appie ook heel goed zien. De lieverd liet boosheid zien zodra ik hem aanraakte. Toen alles bij mezelf er mocht zijn en ik het los kon laten kwam de pony bij me om te kroelen, de boosheid was weg.

Nu voel ik me helemaal zen, alles is eruit, en zit ik te denken, waar kwam deze woede vandaan? Er komen herinneringen boven en alles valt nu op zijn plekje terecht en ik heb de rust in mijzelf weer gevonden.

Bedankt voor deze bijzondere dag! Sabine Dommerholt

 

 

Dromen dag

 

Wat zijn jouw dromen en leef jij die ook?

Dromen dag is een leuke intensieve dag waarbij we gaan onderzoeken wat jouw droom is of waar je vastloopt.

Ik heb al vele dromen waar gemaakt en wil je helpen om bewuster te worden. Samen gaan we kijken wat je nog hebt te doen om je doel te bereiken.

Graag wil ik 5 tips die dag met je delen die jou verder kunnen helpen. We gaan in de actie en veel doen en ervaren.

Van dromen wordt je blij en als je ze waarmaakt krijg je energie. Het mooie van dromen is dat als de ene in vervulling is gegaan, je door kunt gaan met de volgende. Zo groeit je zelfvertrouwen en kom je in je kracht.

Deze dag is de investering in jezelf 100 euro. Daarvoor krijg je een mooie kans op een stukje persoonlijke ontwikkeling, gun je jezelf een cadeau en een leerzame ervaring met een overheerlijke lunch.

Mijn eerste tip: kom in actie, daardoor zet je jouw verlangens al in gang.

Om je alvast te helpen heb ik een aanbod voor degene die zich voor 1 maart 2019 aanmelden. Zij krijgen een korting van 10 euro.

 

Dromen dag op woensdag 17 april.

Aanvang 10.00 uur t/m 16.00 uur.

 

Workshop keuzes maken

Zit je in een fase dat je het even niet weet.

Wat is de juiste of verstandigste keus.

 

We hebben allemaal wel eens van die momenten. Misschien wil je van baan veranderen, maar je hebt ook je vaste lasten, je relatie loopt niet zo lekker, wat ga je daar aan doen? Je wilt wat meer tijd voor jezelf, maar hoe?

Soms wil je zo graag een stap zetten maar er is steeds iets wat je tegenhoud.

 • Je bent bang dat je de verkeerde keuze maakt
 • Je weet nog niet helemaal zeker of je het wilt
 • wat zijn de consequenties van mijn keuze
 • een keuze kan moeilijk zijn of stress geven

Deze workshop gaan we een opstelling doen met de paarden die je hierbij gaat helpen.

Maximaal 4 personen. Aanvang: 14.00 uur t/m 16.00 uur

Kosten 50 euro. inclusief koffie en thee.

Zaterdag 14 april 2018

 meer thema's hieronder

 

Workshop communicatie

Word ik begrepen?

Ben ik duidelijk?

Wat zeg ik non verbaal?

 

Tijdens deze workshop werken we aan:

 

 • Observeren/ interpreteren.

 • Communicatietechnieken

 • Omgaan met weerstand.

Heb je ook wel eens het gevoel dat je niet begrepen wordt, of dat er niet naar je geluisterd wordt. Misschien voel je je niet gehoord of gezien? Je voelt afstand tussen je collega's maar je kunt er niet echt je vinger op leggen.

Vaak geven we zelf onbewust signalen af, waardoor onze omgeving zo op ons reageerd. Met deze cursus ga je bewuster worden van hoe jij handelt en ga je oefenen je nieuwe inzichten eigen te maken.

We werken met paarden, die verschillen van karakters. Zo oefen je om flexibel te zijn in je omgang en hoe je omgaat met verschillende situaties. Het paard geeft je feedback over hoe je non-verbaal communiceert, laat gelijk zien hoe je overkomt en of je duidelijk bent.

Het helpt je om effectiever samen te werken.

Alle opdrachten doe je vanaf de grond, niet op de rug van het paard.

Doel van deze cursus is een beter contact  en communicatie met jezelf en daardoor met je omgeving.

 

Stoeterij Tjitske Bakker.

Locatie: Julianastraat 23 a, 1633 JL Avenhorn.

Prijs: €100,-- per persoon inclusief btw, inclusief lunch.

Donderdag 27 september 2018, 10.00 uur t/m 16.00 uur.

Maximaal zes personen.

Workshop doelgericht werken

Een nieuw jaar met nieuwe voornemens.

Wil jij dat jouw wensen uitkomen?

Vrijdag 26 januari 2018 is jouw moment.

 

Creëer je voor jezelf de beste kansen en kijk wat je nodig hebt om je doel te bereiken. Waar liggen jouw talenten en uitdagingen.

Je gaat op zoek naar jouw innerlijke kracht!

Mijn paarden gaan je daarbij helpen door je inzicht te geven.  Tevens krijg je theorie aangereikt waarbij je nog gerichter aan je voornemens kunt gaan werken.

Het is een leerzame dag waarbij we veel gaan doen en ervaren.

Je gaat prioriteiten vaststellen en een actieplan maken.

De cursus wordt gegeven in een verwarmde kantine en overdekte binnen accommodatie.

Aanvang workshop is om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Maximaal 6 personen.

Jouw investering voor deze dag is € 100, -- dit is inclusief lunch en btw.