Assertiviteitstraining: Jongeren in hun kracht

De cursus bestaat uit twee delen. Bewustwording van en Communicatie. 

Deze cursus is bedoelt om je meer zelfvertrouwen te geven zodat je letterlijk in je kracht komt te staan.

 

Hoe gedraag je je in een groep, ben je jezelf  bewust van jouw lichaamstaal en wat je uitstraalt en waar let je op tijdens communicatie?

We oefenen verbaal en non-verbaal. Hoe reageer je in een gewone situatie en hoe in een moeilijke situatie? We gaan oefeningen met het paard en de groep doen.

Door middel van theorie en nabespreking van de oefeningen krijg je inzicht. Door direct te ervaren kun je gelijk oefenen met grenzen stellen, duidelijk zijn, focus, leiderschap, samenwerking en nog veel meer.

Tevens is het  heel mooi, dat je door terugkoppeling veel gaat vertellen en thema's herkent van elkaar en daardoor gaat inzien dat jij niet de enige hierin bent. 

 

 

 

 

Het eerste deel bestaat uit 6 avonden en het doel is bewustwording. 

Wat is mijn leerstijl en hoe werkt dat?

Neem ik leiderschap, of pas ik mij aan?

Hoe ga ik met een moeilijke situatie om?

Ik zit in tweestrijd, neem ik de beslissing wel of niet? Wat houdt me tegen?

Kijken naar anderen en verschillen en herkenning bij elkaar zien.

 

Elke les wordt een deel theorie uit het werkboek uitgelegd en een thema behandeld en daarna gaan we in de bak met het paard kijken hoe dat dan in de praktijk gaat. Tijdens het oefenen observeren we elkaar en vertellen we wat we hebben gezien en wat we daar van vinden. Je krijgt  elke keer een huiswerkopdracht en bent bezig met een stappenplan om ook echt in actie te komen.

De vijfde avond doen we een rollenspel met een moeilijke uitdaging. Hoe gaan we om met deze situatie met wat we ons bewust zijn geworden en wat we hebben geleerd.

De cursus is op vrijdag gavond van 19.00 tot 21.00 om de week. De zesde week is een maand later om alles even te laten bezinken en dan te kijken wat het allemaal heeft gedaan.

De kosten voor deze 6 weken zijn €162,-- inclusief werkboek. 

Minimale leeftijd 14 jaar.

Datums: zie agenda

In deel twee is het doel verbeteren van de communicatie.

Hoe duidelijk ben ik?

Durf ik nee te zeggen en hoe doe ik dat dan?

Hoe geef ik mijn grenzen aan?

Hoe ga ik om met pestgedrag?

Welke keuzes maak ik?

Elke les wordt een deel theorie uitgelegd en gaan we dat oefenen in de praktijk. Je krijgt elke week een huiswerkopdracht.

We sluiten de laatste avond af met een  uitdagend rollenspel.

De cursus is op dinsdagavond van 20.00 tot 21.30 om de week. De zesde week is een maand later om alles even te laten bezinken en dan te kijken wat het allemaal heeft gedaan.

Kosten voor deze 6 weken zijn €162,-- inclusief werkboek. .

Datums: Zie agenda

Je bent niet verplicht om allebei de delen te doen.

 

 

 

 

 

 

recencies

Wilma

Met de jongeren coaching heb ik vooral veel bewustwording geleerd, ik weet wat mijn grenzen zijn alleen ik kan ze nog niet meteen uitvoeren, dat dat geeft niks, want dat gaat beetje bij beetje. Ook weet ik dat ik leiding geven het meest fijn vind. Ik heb
ook geleerd dat wat ik mijn valkuil vind (fanatiek zijn) ook een kwaliteit kan zijn. Ik wil ook de lat voor mijzelf wat lager leggen want het kwetst mij soms terwijl dat niet nodig is. De coaching heeft mij bewuster gemaakt van mijn grenzen en hoe ik ermee
om moet gaan. Ook dat ik goed ben in wat ik nu doe en dat ik niet altijd de beste hoef te zijn.

 

Sanne van den Burg

Mijn ervaring met de jongeren coaching is erg goed geweest. Ik heb veel inzichten gekregen over mijn doen en laten en ook veel handige tips gekregen over hoe ik beter kan communiceren met andere mensen. De coaching heeft mij geholpen met het zien van grenzen
bij anderen en mijn eigen grenzen beter opstellen. Dit zal mij nog lang bij blijven en ik heb er veel aan gehad.

 

Ramona Bakker

Door jongeren in hun kracht weet ik nu dat ik snel over me heen laat lopen en als iemand de leiding eerder pakt ik het er maar zo bij laat, ook al zou ik het zelf ook kunnen. En als ik de leiding wel pak ik me dan beter voel en blij en trots. Daar heb
ik veel aan gehad.

 

Maddie de Ruiter

Ik ben door de jongeren in hun kracht cursus veel sterker in mijn schoenen gaan staan. Meteen de eerste les ging mijn zelfvertrouwen met een grote stap vooruit. Ik heb zelf een grote angst overwonnen en dat is met nieuwe mensen praten. Ik kon goed mezelf
zijn en daar ben ik erg blij mee. De jongeren coaching heeft mijn leven verandert.

Jolijn

Gisteravond heb ik ook meegedaan, en wauw, wat een bijzondere ervaring! Ik had nog nooit zoiets gedaan, en ik voelde me zo veilig en vertrouwd, het was ontzettend gaaf! Ik heb ontzettend lieve mensen ontmoet en dat doet me veel goed, dat geeft zelfvertrouwen!
Het is voor iedereen een aanrader, want je krijgt op een rustige, fijne manier inzicht in je eigen gedrag en wat dat voor werking heeft op jouw omgeving. Heel gaaf, volgende keer ben ik zeker weer van de partij!

 

maeve

gister heb ik ook meegedaan en het verbaast me elke keer weer wat een spiegelles en de reflex van het paard met je doet. Ik heb het soms lastig en ik vind het heel fijn om dan een les te nemen. Het geeft me weer wat meer zelfvertrouwen. Ik heb gister een
heel lief meisje ontmoet en nu zijn we vriendinnen, had ik nooit verwacht. Zeker een hele grote aanrader zowel een groepsles als in je eentje.